APK

APK voor uw Suzuki

Voor alle personenauto's en lichte bedrijfswagens (beladen: maximaal 3.500 kg) geldt dat zij na verloop van tijd verplicht gekeurd moeten worden. De wet schrijft deze Algemene Periodieke Keuring (APK) voor. Daar zijn voor u, als autobezitter, kosten aan verbonden.

Waarom een APK?

Het is belangrijk dat uw auto in goede conditie verkeert. Niet alleen voor uw eigen verkeersveiligheid, maar ook voor de veiligheid van uw medeweggebruikers én het milieu. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft. Is de auto goedgekeurd - na uitvoering van eventuele, noodzakelijke reparatiewerkzaamheden - dan functioneert de auto op dat moment onder normale gebruikscondities verkeersveilig zonder het milieu onnodig te belasten.

Wanneer en hoe vaak moet uw auto worden gekeurd?

Benzinewagens

Rijdt uw auto op benzine, en is deze nog niet eerder gekeurd, dan moet de eerste APK keuring vier jaar na de eerste toelating op de weg plaatsvinden. Na deze keuring dient uw auto twee keer om de twee jaar APK-gekeurd te worden, en daarna ieder jaar. Is uw auto wel eerder APK-gekeurd, dan staat de vervaldatum voor de APK op het keuringsrapport. Uw auto dient uiterlijk op deze vervaldatum goedgekeurd te zijn.

 

Auto's die rijden op diesel of lpg

Rijdt uw auto op diesel of lpg en is deze nog niet eerder gekeurd, dan vindt de eerste APK keuring drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten plaats. Na deze eerste keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden. Is uw auto wel eerder APK-gekeurd, dan vindt u de vervaldatum op het keuringsrapport. Uw auto dient uiterlijk op deze vervaldatum goedgekeurd te zijn.

De belangrijkste punten van de APK?

Bij de APK worden de volgende aspecten bekeken:

  • Voertuiggegevens zoals registratie kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer, gegevens over brandstof, enzovoort.
  • Veiligheidsaspecten: zaken als remmen, stuurinrichting, wielen/banden, autogordels, verlichting, carrosserie, zicht door de voorruit, spiegels, claxon, vergrendeling.
  • Milieu-aspecten: uitlaatgassen en de uitlaat.

Sinds 1 mei 2009 zijn de eisen van de APK aangepast. Een aantal eisen is versoepeld en gemoderniseerd. En de milieu- en veiligheidsaspecten zijn daarentegen juist aangescherpt. Eisen omtrent de aankleding van een voertuig (verlichting en dergelijke) zijn daarentegen weer versoepeld.

Kijkt u voor meer informatie over de APK-keuring op www.apk.nl.

Citam Arnhem in uw voordeel

Citam Arnhem is voor de APK-keuring van uw Suzuki het aangewezen adres. Het grote voordeel voor u is dat onze ervaren vakmensen alle Suzuki-modellen natuurlijk van binnen en buiten kennen. Zij monteren uitsluitend originele Suzuki-onderdelen en doen dat volgens de meest recente fabrieksvoorschriften. Bovendien werken wij volgens het Voordelig Onderhouds Systeem (VOS) met vaste onderhoudsprijzen. Maximale zekerheid dus tegen de laagste kosten!

Is uw auto toe aan een APK-keuring, maak dan nu direct een online afspraak met de werkplaats of neem telefonisch contact op.

Maak een werkplaats afspraak